Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Okosóra: az időmérő funkciónál több szereppel is bír

Okosóra: az időmérő funkciónál több szereppel is bír

Valljuk be, hogy posztmodern korunk megállíthatatlan fejlődésében a karórák sokat veszítettek népszerűségükből. Néhányan arra hivatkoznak, hogy viselésükre semmi szükség, hiszen a telefonon ellenőrizni tudják az időt és napot, ugyanakkor ébresztőnek is kényelmesebbnek bizonyul.

Az okosóra, azonban egy teljesen más tendenciát tár elénk, mivel többet kínál egyszerű időmérőnél, amely mutatja is az időt, sőt: olyan funkciókkal is fel van vértezve, amelyekkel egy okostelefon nem büszkélkedhet.

Útközben is válaszolhatsz az üzeneteidre és fogadhatod a hívásokat

Igen, mindezt egy okosórával, anélkül, hogy kivennéd a telefonod a zsebedből, vagy előkotornád a táskád legmélyéről. A hívásokra és üzenetekre útközben is válaszolhatsz, mely funkció akkor bizonyul rendkívül kedvezőnek, ha éppen edzel vagy utazol – ez esetekben a telefonhasználat túlságosan kényelmetlen megoldásnak bizonyulna.

Ha az okosórák mindezen funkciói nem is váltják le teljesen a telefonhasználatot, hiszen nem ez a rendeltetésük, de rövid ideig helyettesíthetik azt.

Közösségi média-követés okosórával

Manapság egy lépést sem tudunk tenni a Facebook, a Twitter vagy a SnapChat nélkül. Folyamatosan képben akarunk lenni, semmiről sem akarunk lemaradni.

Számos okosóra már rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy meg tudja mutatni a közösségi média különféle tevékenységeit. Amennyiben a futás, séta, kerékpározás során sem szakadnál el az online szférától, akkor ez egy fantasztikus megoldás a nyomon-övetésre.

Zenehallgatás a karórádról

Zenét hallgathatsz útközben is egy okosóra segítségével. Mindez rövid távú és kényelmes megoldást kínál akkor, amikor éppen nincs kéznél a telefonod. Két évtizeddel ezelőtt mindez egy sci-fi filmbe illő jelenet lehetett volna, manapság a nagyszerű technológiai innovációknak köszönhetően mindez valósággá formálódott.

Amennyiben úgy érzed, hogy te is beszereznél egy okosórát, válaszd ki az ízlésedhez és életmódodhoz leginkább igazodó példányt!