Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen rollert vegyek?

Milyen rollert vegyek?

Amire érdemes odafigyelned, ha egy elektromos roller kiválasztására kerül a sor!

Hogyan, milyen gyakran tervezed használni az elektromos rollert? Amennyiben a megbízható utazás híve vagy, és munkahelyre/iskolába szeretnél eljutni a segítségével, akkor érdemes egy kifinomultabb modellt választanod: nagyobb akkumulátor-kapacitással és optimálisabb motorteljesítménnyel. Ha kizárólag szórakozásra és alkalmi közlekedésre, kisebb városi túrákra vásárolnál e-rollert, akkor egy normál modellel is elégedett leszel.

Az e-roller váza és súlyhatára

Az elektromos rollerek súlykorlátját a váz szilárdsága határozza meg. A felnőttek számára tervezett e- rollerek között találhatunk 100-150 kg tömeglimittel rendelkező változatokat is.

Hatótávolság

A megfelelő elektromos roller kiválasztásánál fontos tényezőnek minősül az akkumulátor-ciklus maximális tartománya is, ugyanis az egyes e-roller típusok kilométerben vagy percben kifejezett hatótávolsága eltérő lehet. Az elvárásaidhoz leginkább igazodó elektromos roller kiválasztásánál érdemes összehasonlítani a paramétereket.

Akkumulátor

Az akkumulátor-kapacitás összefügg az e-roller, előbb tárgyalt, maximális hatótávolságának mértékével, amely általában egy 40-45 perc és 1 óra közötti tartomány. Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál hosszabbra nyúlik a maximális tartomány. Továbbá az akkumulátor kapacitása függ a vezetési stílustól is, az e-roller birtokosának testsúlyától, valamint a tereptől is, amelyen közlekedni szándékozik. Az elektromos rolleren lévő kijelzőn ellenőrizhető az akkumulátor töltöttségi szintje.

Keréknagyság

Az elektromos rollerek területén kétféle keréktípussal találkozhatunk: a felfújható-, valamint a defektbiztos tömör, tömlőnélküli kerék. Vannak azonban olyan e-roller modellek is, amelyek e két típust együttesen használják, éspedig olyan megvalósításban, hogy a roller első kereke a felfújható, míg a hátsó kerék a tömlőnélküli kerékváltozat. Mindkét rollerkerék-típusnak megvan a maga előnye, hiszen a felfújható változat jobban tud alkalmazkodni egy adott terephez, mindemellett pedig jobban elnyeli az egyenetlen utak okozta ütéseket. Az ütések további csökkentése céljából néhány elektromos roller modellben az első keréknél van lengéscsillapító.

Az e-rollerek kerékméretétől általánosságban elmondható, hogy a nagyobb kerekekkel ellátott rollerek jobb választásnak bizonyulnak az egyenetlen terepeken történő közlekedéshez.

Most, hogy tisztában vagy, hogy milyen az igényeidhez mérten ideális roller, úgy vedd szemügyre a Vedditt.com e-rollereit is!