Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 ok, amiért érdemes beszerezned egy elektromos rollert/scootert

5 ok, amiért érdemes beszerezned egy elektromos rollert/scootert

A jelenlegi helyzetben már többé nem lehet kétséges a környezetvédelem kulcsfontossága mindannyiunk számára. Ezt a szempontot hangsúlyozza az a 2020. március 20-án, az Európai Bizottság által közzétett tanulmány, mely szerint az új Eurobarometer felmérés alapján: az európai polgárok 90 százalékának alapvető a környezet és az éghajlat védelme.

Az elektromos rollerek népszerűsége nem véletlenül mutatott egyre növekvő tendenciát az elmúlt években, hiszen a világ több táján a hagyományos közlekedési eszközök mellett kiemelkedő helyhez és szerephez jutnak az elektromos rollerek.

 Alább felsorolunk néhány okot, amiért érdemes megfontolnod a scooter-vásárlást:

1. A scooter egyértelműen környezetkímélő megoldás

Az elektromos rollerekbe érdemes invesztálni, hiszen ez által nagymértékben csökkenthetjük az ökológiai lábnyomot (amely mindannyiunk személyes felelőssége és nem csupán egy újabb trendhullám).

A scooterek feltöltése nem vesz sok időt igénybe és tisztán villamos energiával működnek. Számos roller-modell esetében használnak az akkumulátor feltöltéséhez energiatakarékos rendszereket. Használatával elkerülhetjük a toxikus kibocsátást, ami  aggodalomra adhat okot. Kevés áramot fogyaszt, miközben zajmentes közlekedést biztosít.

2. Az elektromos roller olcsó

Az elektromos roller amellett, hogy környezetkímélő közlekedési eszköznek minősül, még pénztárcakímélő megoldás is egy személygépjárműhöz viszonyítva (vásárlása, karbantartása és a különféle kiegészítők költségei is alacsonyabbak). Mindemellett az sem elhanyagolandó tény, hogy a scooter használatához nem szükséges semmiféle vezetői engedéllyel rendelkezned, mint a személygépkocsik vagy motorkerékpárok esetében.

Egyszerűen karbantartható eszköz, melynél csupán időnként kell ellenőrizni a kerekeket és az akkumulátort.

3. Az elektromos rollerrel többet lehetsz a friss levegőn

A „gyorskor” embere már szinte természetesen viszonyul a személygépjárművéhez, hiszen dolgozni, kirándulni, sőt, esetenként még a konditerembe is ennek segítségével jut el. Az elektromos roller használatával nagyban hozzájárulunk mentális egészségünk fenntartásához, hiszen nem egy zárt térben közlekedünk, sűrűn farkasszemet nézve az utunkba gördülő közlekedési akadályokkal, hanem a friss levegőn mozgunk. Menet közben gyönyörködhetünk a környezetünkben, rácsodálkozhatunk a természet szépségére, sőt nem szükséges a sarki gyógyszertárba rohannunk D-vitamin bevitelért, hiszen mindezt ingyen megkapjuk a napfényben fürdőzve.

Mindezek mellett elkerülhetjük a tömegközlekedések baktériumokkal telezsúfolt légterét is.

Az elektromos rollerek életünkbe történő bevezetésével egy új életmódot formálhatunk ki magunk köré, sőt új barátokra is szert tehetünk, akik hasonló elképzelésekkel vannak felvértezve.

4. Scooter használatával időt spórolhatsz

A reggeli tumultus stresszhelyzetei az egész napunkat képesek megpecsételni, hiszen mindenki szeretne időben odaérni az iskolába, munkahelyre, vagy egyéb aktuálisan kijelölt célhelyre.  A rollerek segítségével sok ilyen és ehhez hasonló frusztráló helyzettől megkímélheted magad a napi utazások során. Ugyanakkor, amennyiben valahova kocsival érkezel, azonban a célhely, ahová éppen készülsz, autóval nehezen megközelíthető, vagy éppenséggel egyáltalán nem, csupán előveszed a csomagtartóból az összehajtható rollert és akadálytalanul közlekedhet tovább.

5. Az elektromos roller vagy scooter használata szórakoztató

Mivel számos roller-modell közül választhatsz, nagy eséllyel személyre szabhatod elektromos robogódat. Amennyiben szereted a sebességet, akkor érdemes egy magasabb specifikációs modell mellett letenned a voksodat. A rollerek többféle stílusban és kiegészítőkkel várják „rajongóikat”.

Amennyiben ez a nagyszerű, környezetkímélő, mozgásra ösztönző, friss levegőre csábító közlekedési eszköz felkeltette a figyelmedet, látogass el weboldalunkra, ahol meglelheted a hozzád illő elektromos rollert.